"Barang siapa memudahkan urusan (mukmin) yang sulit nescaya Allah akan memudahkan urusannya di dunia & akhirat" -Hadith Riwayat Imam Muslim-

Monday, 22 June 2009

KEPRIHATINAN ANDA DIPERLUKAN


Jika tidak berkemampuan dari segi wang ringgit sekalipun, cukuplah dengan MEMBACA blog ini dan khabarkan kepada saudara2 yang lain. Semoga usaha kita ini mendapat limpah berkat dari Allah swt...
Adik Nurul Aysha Safiya bt Samsulrizal ( 4 tahun), merayu kepada sesiapa yang prihatin agar dapat membantu meringankan beban keluarga adik Nurul.
Adik Nurul baru saja selesai menjalani beberapa kali pembedahan tulang dibahagian leher akibat tulang leher patah (bukan akibat dari sebarang kemalangan atau penderaan tetapi oleh kerana tulang leher yang lembut dan tidak mampu menampung berat kepalanya dan salah satu faktor adalah kanak-kanak istimewa -down sindrom). Beliau kini terpaksa menggunakan alat bantuan pernafasan yang berharga RM40,000 tidak termasuk kos-kos sampingan (tiub untuk membuang kahak dan air kencing, generator untuk membantu alat penafasan ketika bekalan elektrik terputus).
Memandangkan kos-kos sampingan agak tinggi, diharapkan sumbangan anda sedikit dapat membantu meringankan beban keluarga beliau. Jika tidak berkemampuan dari segi wang ringgit sekalipun, cukuplah dengan doa dan simpati anda berkongsi derita.
Semoga usaha kita ini mendapat limpah berkat dari Allah swt....Wassalam
Kita doakan semoga Allah lindungi semua keluarga kita dari malapetaka dan dalam keadaan sihat serta selamat sejahtera selalu, jauhkan daripada perkara2 yang menyusahkan.
"NAUUZUBILLAHI MIN ZAALIK"

No comments:

Popular Posts

There was an error in this gadget