"Barang siapa memudahkan urusan (mukmin) yang sulit nescaya Allah akan memudahkan urusannya di dunia & akhirat" -Hadith Riwayat Imam Muslim-

Wednesday, 9 December 2009

TRAGEDI KB MALL

6 Dis 2009 5.40 ptg-Dua pelajar perempuan sebuah kolej kejururawatan Masterskill cawangan Kota Baharu maut manakala seorang lagi parah apabila sebuah kereta terjunam dari tingkat atas sebuah pasar raya KB Mall. Beberapa saksi mengatakan, kereta terjatuh ketika sedang diperbaiki lalu tertekan gear minyak dan terjatuh hingga ke tingkat 2 melalui tangga lif hingga terlanggar 3 orang pelajar yang sedang menaiki lif tersebut.
Siti Nur Diyanah Azman yang terkorban terkena serpihan runtuhan di KB Mall kelmarin ketika kejadian sempat menjerit meminta tolong ketika suasana di sekeliling kelam-kabut.
Jeritan Diyanah dari Kampung Menjual, Chabang Empat, Tumpat dekat sini didengari rakannya yang ketika itu sedang bercakap melalui telefon dengan mangsa sebelum talian tiba-tiba terputus.
Demikian cerita Masnah Hanafi, 45, ibu kepada arwah Diyanah, 23, seorang daripada dua mangsa yang maut dalam tragedi kereta 'terjunam' di pusat beli-belah itu.

Popular Posts

There was an error in this gadget